Vinreisen er en unik opplevelse for alle som har interesse for vin. Deltakerne får være med på oppstarten av en Norsk vingård sammen med erfarne vinmakere.
Ved den vakre Randsfjorden ligger Hadeland Glassverk med sin 262 års historie, Thorbjørnrud Hotell og Kvelsrud Økologiske Gård.
På jordene rundt Thorbjørnrud Hotell ble det våren 2022 plantet 3.500 vinranker og i 2023 ytterligere 2.500 vinranker. Jordsmonnet og klimaet langs Randsfjorden er nøye kartlagt, og jordsmonnet er ikke helt ulikt jordsmonnet i Champagne. Klimaet i Champagne for 100 år siden er ikke så langt fra det man har på Hadeland i dag, med unntak av de 3 vintermånedene som nå har blitt positive for vinrankene. Ut ifra denne kunnskapen har vi funnet druetyper som er tilpasset både jordsmonn og klima.
Planene fremover er å klargjøre flere jorder og plante flere vinranker i de nærmeste sesongene.
Vi inviterer til å bli med på denne Vinreisen – samt å være med å se på, lære og delta på starten på det som skal bli en spennende Vingård og et kompetansesenter for norsk vinkultur.
Kl. 15:00 – 18:00 Velkommen og Innsjekking
Kl. 19:15 Velkommen i Peisestuen
Kl. 20:00 Middag med Vinsmaking i stuene til den gamle direktørboligen til Hadeland Glassverk
Kl. 08:00 – 09:30 Frokost
Kl. 09:45 – 10:45 Omvisning på vinmarkene med vinbonden og vinmakeren.
Kl. 11:00 – 12:00 Foredrag om klimaendringer og vindyrking i nordligere strøk.
Kl. 12:00 – 13:00 Lunsj på Thorbjørnrud Hotell.
Kl. 13:00 – 14:00 Foredrag av Merete Bø.
Kl. 16:00 – 17:30 Vinsmaking med viner fra samme drue som er på Thorbjørnrud Vingaard og foredrag om vingården og fremtiden.
Kl. 19:30 Møtes i Peisestuen før middag.
Kl. 20:15 Middag med Vinsmaking i stuene til den gamle direktørboligen til Hadeland Glassverk.
Kl. 22:00 Sosialt samvær
Kl. 08:30 – 09:30 Frokost
Kl. 09:45 – 10:45 Vin som investeringsobjekt (ekstern foredragsholder)
Kl. 11:00 – 12:00 Lagring og oppbevaring av vin
Kl. 12:00 – 12:30 Utsjekk
Kl. 12:30 – 13:30 Lunsj
Kl. 15:00 – 18:00 Velkommen og innsjekking
Kl. 19:30 Velkommen i Peisestuen – det serveres gode smaker fra Kvelsrud Økologiske Gård, Cultivate Food og fra lokale produsenter inkl. lokal oste produksjon.
Kl. 20:15 Middag i stuene til den gamle direktørboligen til Hadeland Glassverk
Kl. 22:00 Sosialt samvær
Kl. 08:00 – 09:30 Frokost
Kl. 10:00 – 14:00 Innhøsting – alle vil bli utstyrt med kurver og sakser – og det vil bli gitt opplæring i hvordan man skal gjøre det. Det serves mat og drikke på vinmarkene.
Kl. 16:30 Middag med alt som hører Middelhavet til av grønnsaker, kjøtt, fisk, oster, desserter og vin, og vi sitter og koser oss langt utover kvelden.
Kl. 08:00 – 09:30 Frokost
Kl. 09:45 – 10:45 Resultatet av gårsdagens innhøsting og hva skjer videre nå med våre egne vindruer og de forskjellige viner de blir til?
Kl. 11:00 – 12:30 Historisk utvikling av vinproduksjon, hvorfor vin har blitt så viktig for mange og hvor stor den er i forskjellige verdensdeler.
Kl. 12.00 – 12:30 Utsjekk
Kl. 12:30 – 13:30 Lunsj
Kl. 15:00 – 18:00 Velkommen og innsjekking
Kl. 18:00 – 20:00 En liten tasting meny av lokale spesialiteter
Kl. 20:00 Middag i direktørboligen til Hadeland Glassverk
Kl. 22:00 Sosialt samvær
Kl. 09:00 – 11:00 Bakeriet på Hadeland Glassverk – ovnsvarme bakevarer/kaffe/te/varm sjokolade.
Kl. 11:00 – 13:00 Guidet tur på Hadeland Glassverk – «Håndverket fra sand til de vakreste gjenstander i glass og krystall» Omvisning i Glasshytta, hvor det er produksjon av verdens fineste vinglass – Icon og Skattkammeret. Mulighet til å bestille Icon vinglass-serien med Vinreisen fordel.
Kl. 13:30 – 14:30 Lunsj på Thorbjørnrud Hotell
Kl. 15:30 – 17:00 Vinsmaking av årets Vinhøst – «Beaujolais Nouveau Norvégien de Hadeland».
Kl. 17:00 – 18:00 Bestilling og kjøp av Thorbjørnrud Vingaard Hvit- og Rosévin, samt bestilling av musserende vin.
Kl. 19:00 Velkommen i Peisestuen
Kl. 20:15 Middag i stuene til den gamle direktørboligen til Hadeland Glassverk
Kl. 22:00 Sosialt samvær
Kl. 08:00 – 09:30 Frokost
Kl. 10:00 – 11:30 Oppsummering av disse 3 helger og veien videre.
Kl. 12:00 – 12:30 Utsjekk
Kl. 12:30 – 13:30 Lunsj
Alle middager er en 4 – retters satt meny
Priser:
For et par på delt dobbeltrom kr 48.250,- (per person kr 24.125,-)
Alene på dobbeltrom kr 30.475,-
Det tas forbehold om endringer i programmet pga værforhold.
Drikke til lunsjer og middager er ikke inkludert, og vår sommelier vil plukke viner til rettene som blir servert.
Prisen kan bli justert hvis myndighetene endrer på avgifter, mva og lignende.
Prisene kan bli justert om KPI øker mer enn 10% i perioden mai 2024 til juni 2025.