Thorbjørnrud Vingaard

De første tankene om at de fruktbare jordene ned mot Randsfjorden kanskje kunne egne seg til vinmarker ble lansert av Atle Brynestad allerede i 2019, men før noe rakk å bli realisert så kom Covid.

Det gjorde at man ikke kom igang, men man fikk god tid til å planlegge og gjøre grundige undersøkelser.

Vinmarkene

I løpet av 2020 og 2021 fikk man undersøkt og sjekket ut jordsmonn og klima/temperatur igjennom året, og ikke minst om det var sammenlignbart med noe i kjente vinland.

Det viste seg at jordsmonnet i Champagne, Frankrike stemte ganske godt med det man fant på Hadeland. Klimamessig måtte man ca 100 år tilbake for å finne noe som liknet på det som er vanlig på Hadeland idag. Med denne kunnskapen på plass, så kunne man starte å finne de riktige druetypene.

I 2022 ble det plantet 3.500 vinranker og i 2023 2.500 til.

Druene

Det er plantet vinranker som vil produsere druer av typene Solaris, Rondo, Riesling, Chardonnay, Pinot Noir og Felicia

Danilo Costamagna


Danilo er Thorbjørnrud Vingaards Enologo Maestro del Vino – eller Vinmakermester. Han vil være den som høster druene og lager de om til vin i løpet av noen måneder fra oktober til juni. Danilo er en prisbelønnet vinmaker og han gleder seg til å sette sin signatur på de første flaskene fra Thorbjørnrud Vingaard.

Martin Arentz


Martin Arentz har vært pådriver for utviklingen og driften av Thorbjørnrud Vingaard. Han har mange års erfaring og stor kunnskap om vin. Han har vært kjellermester for vin ombord i de to yachtene til SeaDream Yacht Club og han har arrangert mange vin cruise.

Atle Brynestad

Seriegründer, industrialist, skipsreder – han kan gis mange titler, men først å fremst en usedvanlig kreativ og nyskapende forretningsmann igjennom nesten to generasjoner. Med sin innebygde nysgjerrighet kom ideen om at kanskje med klimaendringene så vil vinproduksjon i Norge være en del av fremtiden.